Kia PBV: Elektrische bedrijfswagens bij Kooijman

Body

Kia lanceert nieuwe elektrische bedrijfswagens, de PBV5 en PBV7, die bedrijven helpen om goedkoper en slimmer te werken. Deze voertuigen zijn snel op te laden, hebben veel ruimte en zijn ideaal voor allerlei zakelijke toepassingen

Kia presenteert nieuwe bedrijfswagens op de IAA in Hannover: de toekomst van commerciële mobiliteit

Tijdens de IAA Transport beurs in Hannover heeft Kia zijn nieuwste innovatie op het gebied van bedrijfswagens gepresenteerd: de Platform Beyond Vehicle (PBV) concepten. Met deze volledig elektrische bedrijfsvoertuigen biedt Kia een vooruitstrevende oplossing voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Deze PBV's zijn ontworpen om de bedrijfswagenmarkt te hervormen, met op maat gemaakte voertuigen en geavanceerde softwareoplossingen die bedrijven helpen efficiënter te werken. Kia mikt met deze lijn op een brede doelgroep binnen het B2B-segment.

De PBV-modellen combineren een elektrische aandrijving met slimme technologieën, zoals over-the-air updates en handige functies voor wagenparkbeheer. Op de stand in Hannover werden de PBV5, de PBV5 People Mover, de PBV5 High Roof en de grotere PBV7 getoond. Kia verwacht de eerste productiemodellen in de zomer van 2025 op de markt te brengen.

Kia PBV: Een revolutie voor bedrijfswagens

Kia heeft bij de ontwikkeling van de PBV's veel aandacht besteed aan klantbehoeften en operationele efficiëntie. Het belangrijkste doel is om bedrijven te ondersteunen met voertuigen die eenvoudig aanpasbaar zijn aan diverse taken, van pakketbezorging tot personenvervoer. Wat deze PBV's onderscheidt, is de veelzijdigheid in combinatie met een elektrische aandrijving die zorgt voor lagere gebruikskosten en milieuvriendelijkheid.

PBV5: Compact en veelzijdig

De PBV5 is een compact voertuig dat ideaal is voor gebruik in drukke stadscentra. Dit model is bijzonder wendbaar, met een uitstekende draaicirkel, waardoor het makkelijk te parkeren en manoeuvreren is in krappe stedelijke ruimtes. De PBV5 kan daarnaast worden aangepast aan verschillende wielbases en carrosserieën, waardoor het geschikt is voor uiteenlopende toepassingen.

PBV5 People Mover: Mobiliteit opnieuw uitgevonden

De PBV5 People Mover is specifiek ontworpen voor personenvervoer. Dit model biedt plaats aan meerdere passagiers en beschikt over een innovatieve cockpit die kan worden omgebouwd tot een mobiele werkplek. Dit maakt het voertuig ideaal voor ride-hailing diensten zoals taxi’s en shuttlebedrijven, waarbij efficiëntie en comfort voorop staan.

PBV5 High Roof: Extra ruimte voor grotere ladingen

Met de PBV5 High Roof biedt Kia een variant met een verhoogd dak, speciaal bedoeld voor bedrijven die grote ladingen moeten vervoeren. Dit model biedt meer laadvolume en de beste laadhoogte in zijn klasse, wat het uitermate geschikt maakt voor bijvoorbeeld koeriers- en logistieke diensten.

PBV7: Groter model voor zware taken

De PBV7 is het grootste model in de PBV-lijn en biedt meer laadruimte en flexibiliteit. Dit model is gericht op de zwaardere logistieke operaties en kan grotere hoeveelheden goederen vervoeren. Kia werkt samen met toonaangevende partners zoals Coupang en CJ Logistics om de PBV7 te optimaliseren voor gebruik in de transportsector.

Innovatieve functies voor efficiëntie en duurzaamheid

Naast de veelzijdigheid en capaciteit van de PBV's, heeft Kia ook veel aandacht besteed aan de technologische innovaties in deze voertuigen. Zo kunnen gebruikers profiteren van ultrasnelle laadmogelijkheden waarmee de batterij in minder dan 30 minuten van 10% naar 80% wordt opgeladen. Dit is ideaal voor bedrijven die onderweg snel willen opladen.

Kia PBV’s kunnen gebruikmaken van het uitgebreide Kia Charge-netwerk, dat toegang biedt tot meer dan 780.000 oplaadpunten in Europa. Ook kunnen de voertuigen dankzij V2L-technologie (Vehicle-to-Load) elektrische apparaten van stroom voorzien, wat handig kan zijn voor mobiele werkplekken of noodsituaties. In de toekomst zullen PBV's ook energie kunnen terugleveren aan het elektriciteitsnet met V2G (Vehicle-to-Grid), wat bijdraagt aan lagere totale eigendomskosten en duurzamer energiegebruik.

Geavanceerd wagenparkbeheer en samenwerking met partners

Kia heeft aangekondigd samen te werken met Geotab, een wereldleider op het gebied van wagenparkbeheer, om de technologie in de PBV’s te optimaliseren voor vloten. Dankzij deze samenwerking kunnen bedrijven profiteren van geavanceerde data-analyse, routeoptimalisatie en voertuigveiligheid.

Daarnaast werkt Kia samen met Petit Forestier, marktleider in koeltransport, om een gekoelde versie van de PBV's te ontwikkelen. Deze samenwerking onderstreept Kia's toewijding om voertuigen op maat aan te bieden voor specifieke bedrijfstaken, zoals gekoeld transport of rolstoeltoegankelijke mobiliteit.

Conclusie: Kia zet de standaard voor elektrische bedrijfswagens

Met de introductie van de PBV-lijn laat Kia zien klaar te zijn voor de toekomst van zakelijke mobiliteit. Door volledig elektrische voertuigen te combineren met geavanceerde technologieën en aanpasbare opties, biedt Kia bedrijven een innovatieve oplossing om kosten te verlagen, productiviteit te verhogen en duurzamer te opereren.

Met het oog op de toekomstige lancering van deze modellen in 2025, is het duidelijk dat Kia een belangrijke speler wordt op de markt voor elektrische bedrijfswagens. Bedrijven die hun wagenpark willen verduurzamen of hun operationele kosten willen optimaliseren, zullen zeker baat hebben bij de veelzijdigheid en efficiëntie van de Kia PBV's.

Meer over de Kia PV bedrijfswagens