Vallen en weer opstaan

Body

Een verwoestende brand heeft de activiteiten van Kooijman Gorinchem Berging & Transport geen moment tot stilstand kunnen brengen.

Brand Kooijman Gorinchem bergingsvoertuig

Een verwoestende brand heeft de activiteiten van Kooijman Gorinchem Berging & Transport geen moment tot stilstand kunnen brengen. Op 8 november brak kort na middernacht brand uit in de loods annex kantoor van het bedrijf aan de Marconiweg in Gorinchem. Toen oprichter Arie Kooijman (84) en zijn zoon Gert een half uur later ter plaatse kwamen, was duidelijk dat het perceel niet meer te redden was.

De Kooijmannen zagen wel kans om samen met hun medewerkers drie bergingsvoertuigen uit de vlammen te redden. Deze stonden achter een hek aan de zijkant van het pand opgesteld. Arie Kooijman wist de brandweer ervan te overtuigen dat het verantwoord was om deze voertuigen weg te rijden, als de brandweer de zijmuur van het brandende gebouw nat kon houden. Aldus geschiedde.

In de dagen die volgden slaagde het bedrijf erin de bergingsactiviteiten rondom Gorinchem zonder onderbreking voort te zetten. Planning en administratie werden overgebracht naar het hoofdkantoor in Vianen. Bergingschauffeurs bivakkeerden voor de deur van het uitgebrande pand in de cabines van de bergingsvoertuigen die waren gespaard. Zij ontvingen hun opdrachten vanuit Vianen via de mobiele telefoon.

De directie van Kooijman ging onmiddellijk op zoek naar vervangende huisvesting. Die werd gevonden aan de andere kant van de A15 in Spijk. Daar kon een grote loods worden gehuurd op het terrein van de Spijkse Metaalhandel Van den Heuvel. De bergers namen hier op 13 november hun intrek. Op 16 november volgden planning en administratie nadat in de loods een mobiele kantoorruimte was geplaatst.

Kooijman Mobiliteit