KIA EV6 uitgeroepen tot Car of the Year 2022

Body

De KIA EV6 is sinds zijn lancering buitengewoon positief ontvangen en uitgeroepen tot winnaar van een groot aantal jaarlijkse verkiezingen, waaronder Auto van het Jaar 2022

Auto van het Jaar

De EV6 is opnieuw in de prijzen gevallen! Hij is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022! De baanbrekende, volledig elektrische crossover werd door de jury, bestaande uit 59 autojournalisten uit 22 Europese landen, uitgeroepen tot overall winnaar.

 

 

Red Dot Award ‘Best of the Best’

De EV6 is uitgeroepen tot ‘Best of the Best’ door de jury van Red Dot Awards! De 50-koppige vakjury kende dit prestigieuze award toe aan de elektrische crossover voor zijn baanbrekende en toekomstgerichte design. Ook is de EV6 uitgeroepen tot winnaar in Red Dot categorie ‘Innovative Products’, waar de focus ligt op innovatieve eigenschappen.

 

 

EV van het jaar

Ook de Vereniging Zakelijk Rijders (VZR) heeft de elektrische Kia uitgeroepen tot elektrische Auto van het Jaar. Niet eerder zijn er zo veel EV’s beoordeeld als dit jaar, maar liefst 67 modellen uit 36 merken.

Uit onderzoek van VZR blijkt dat 22% van de zakelijke rijders in een volledige elektrische auto reed in 2021, in 2020 was dat nog 14%. Maar liefst 89% van de huidige elektrische rijders geeft aan dat de volgende auto ook weer een EV wordt.